Het leuke aan Nieuwsteam zijn is dat je nooit weet wat je kunt verwachten. Zo sta je bijvoorbeeld bij het station waar de draisine zou vertrekken, bleek dat alle deelnemers zo vroeg klaar stonden dat ze al waren vertrokken. Voor het eerst in tijden ‘zeurt’ de leiding van de DDR over het feit dat de kinderen te vroeg klaar staan. Tenten ingepakt en wel. Dus wij snel naar het eindpunt gegaan, daar een aantal kinderen omgekocht (met geld wat twee jaar geleden bij de DDR punten opleverde, maar dit jaar niet…) om een eitje voor ons te bakken en uiteindelijk konden we met de tweede rit wel mee.  

We gingen op de draisine, een klein railvoertuig die al fietsend vooruit komt. In hoog tempo werd er gestart, maar al snel kwamen een aantal deelnemers erachter dat het toch wat zwaarder was dan gedacht. Er waren nog groepjes die elkaar in probeerden te halen, maar dat is toch best moeilijk op zo’n spoor… Gelukkig hebben wij het, in tegenstelling tot de eerste groep, droog gehad tijdens de rit! Uiteindelijk zijn we in een schakel achter elkaar aan gegaan. Bij overgangen moesten er telkens een aantal rennen om de slagbomen open te doen, dat gaat namelijk met de hand. En dan weer hard genoeg rennen om terug op de draisine te komen (en de rest maar keihard wegfietsen…).  

Toen we aankwamen in Kleve zijn we met de auto naar de volgende post gegaan, namelijk het buksschieten. Op een afstandje hingen een aantal ballonnen waarin de route naar de volgende post zat. Het bleek toch moeilijker en zwaarder dan gedacht! Maar als je de route had, werd je uiteindelijk op de volgende post beloond met een lekker kopje warme soep.